Bănci și Asigurări

Banc Post si-a depasit planul pe 2003

08.12.2003, 00:00 11



Banc Post a raportat dupa 11 luni din acest an un profit brut de 501 mld. lei (in jur de 12,5 mil. euro) si, respectiv, un profit net de 420 mld. lei (10,4 mil. euro).



"Dupa arata rezultatele ne-am depasit bugetul pentru tot anul inca din noiembrie. Pentru anul acesta initial am mers pe un profit net de 350 miliarde de lei", a afirmat Elena Petculescu, presedintele Banc Post.



Anul trecut banca a raportat un profit net de 220 mld. lei, echivalentul a 6,3 mil. euro, ceea ce inseamna ca in 2003 banca poate raporta o crestere in termeni reali de aproape 75% a profitului net.



Cea mai mare parte a veniturilor au venit potrivit oficialului bancii din directia creditarii. "Banc Post a pus un accent deosebit pe activitatea de creditare care a crescut cu peste 150% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Volumul creditelor acordate populatiei a inregistrat o crestere semnificativa, fiind la aceasta data de 2,5 ori mai mare decat in perioada similara a anului precedent", mai spune Petculescu.



La sfarsitul lui octombrie, de exemplu, portofoliul de credite totaliza 9.400 mld. lei, din care 55% reprezentau imprumuturile pentru IMM-uri, 20% finantari pentru populatie, iar restul erau credite acordate companiilor mari



Banc Post are in acest moment un capital social de 664,8 miliarde de lei si o retea teritoriala de 161 de unitati operationale. Actionarii bancii au aprobat recent majorarea capitalului social, practic dublarea lui, sursa banilor fiind rezervele legale constituite de-a lungul timpului.



Pachetul majoritar de actiuni al Banc Post este detinut de banca elena Eurobank Ergasias.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO