Bănci și Asigurări

Banca Naţională: Presiunea pe salarii va creşte în următoarea perioadă; tensiunea de pe piaţa muncii se amplifică

Banca Naţională: Presiunea pe salarii va creşte în...

Autor: Adelina Mihai

11.10.2018, 00:05 483

Indicatorii pieţei muncii arată că există „o reamplificare a gradului de tensionare a pieţei muncii în trimestrul II“, pe fondul scăderii şomajului, al creşterii numărului de salariaţi şi al majorărilor de salarii, au spus oficialii Băncii Naţionale.

„Rata şomajului BIM a înregistrat o nouă scădere trimestrială, ajungând la un minim istoric de 4,2 la sută în luna mai - la care a stagnat inclusiv în iulie -, în timp ce rata locurilor de muncă vacante s-a mărit pentru al doilea trimestru consecutiv. Efectivul salariaţilor din economie a continuat să atingă noi vârfuri, iar dinamica lui anuală şi-a stopat în iulie trendul descendent, în condiţiile reaccelerării uşoare a creşterii acestuia în sectorul privat, în premieră după trimestrul I 2017“, se arată în minuta şedinţei de politică monetară a Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României din 3 octombrie 2018, publicată ieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO