Bănci și Asigurări

Banca Naţională: Presiunea pe salarii va creşte în următoarea perioadă; tensiunea de pe piaţa muncii se amplifică

Banca Naţională: Presiunea pe salarii va creşte în...

Autor: Adelina Mihai

11.10.2018, 00:05 483

Indicatorii pieţei muncii arată că există „o reamplificare a gradului de tensionare a pieţei muncii în trimestrul II“, pe fondul scăderii şomajului, al creşterii numărului de salariaţi şi al majorărilor de salarii, au spus oficialii Băncii Naţionale.

„Rata şomajului BIM a înregistrat o nouă scădere trimestrială, ajungând la un minim istoric de 4,2 la sută în luna mai - la care a stagnat inclusiv în iulie -, în timp ce rata locurilor de muncă vacante s-a mărit pentru al doilea trimestru consecutiv. Efectivul salariaţilor din economie a continuat să atingă noi vârfuri, iar dinamica lui anuală şi-a stopat în iulie trendul descendent, în condiţiile reaccelerării uşoare a creşterii acestuia în sectorul privat, în premieră după trimestrul I 2017“, se arată în minuta şedinţei de politică monetară a Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României din 3 octombrie 2018, publicată ieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24