Bănci și Asigurări

Banca Românească: Operaţiunile cu clienţii decurg normal, nefiind afectate de situaţia din Grecia

Banca Românească: Operaţiunile cu clienţii decurg...

Autor: Emil Popescu

30.06.2015, 12:17 792

"Banca este o instituţie financiară românească, reglementată şi supravegheată de către Banca Naţională a României (BNR). Banca Românească are un nivel de lichiditate ridicat şi este una dintre celmai bine capitalizate bănci de pe piaţa locală, cu un indice de solvabilitate de 17,52%, dublu faţă de cerinţele minime prudenţiale. De asemenea, depozitele clienţilor noştri sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare în conformitate cu prevederile legale în vigoare", a spus Kougionas.

În România au activităţi patru bănci cu acţionariat grecesc - Alpha Bank, Bancpost, Piraeus şi Banca Românească, acestea cumulând 12% din activele sistemului bancar.

Zona euro se pregăteşte pentru intrarea Greciei în incapacitate de plată, în această săptămână, după ce a refuzat să prelungească finanţarea ţării, în urma anunţului surprinzător al premierului Alexis Tsipras referitor la organizarea unui referendum.

Vineri noaptea, Tsipras a anunţat că vrea să organizeze la 5 iulie un referendum pe tema propunerilor de reformă ale creditorilor, iar Parlamentul a aprobat duminică această propunere.

Băncile elene sunt închise până la 6 iulie, iar de la bancomate pot fi retrase zilnic, în Grecia, sume de până la 60 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO