Bănci și Asigurări

Banca Transilvania are 1 mld. euro pentru medici

16.10.2007, 21:00 22

Banca Transilvania estimeaza ca va acorda medicilor credite de aproximativ 1 miliard de euro in primii trei ani de functionare a diviziei pentru medici, a patra linie de afaceri a institutiei, tintind o cota de 40% din piata produselor bancare adresate sectorului medical.
"Spre deosebire de Olanda, Germania si Statele Unite ale Americii, unde exista institute financiar-bancare care sprijina medicii, in Romania acest segment profesional este foarte putin exploatat de sectorul bancar. Pentru a obtine finantare din partea bancilor, medicii romani trebuie sa devina antreprenori", a declarat Robert Rekkers, directorul general (CEO) al bancii.
Divizia pentru medici lansata de Banca Transilvania va vinde credite, va oferi consultanta si servicii de asset management medicilor rezidenti, specialistilor si clinicilor medicale.
Divizia pentru medici va cuprinde 125 de angajati, din care jumatate vor fi medici. Banca Transilvania a investit intre 800.000 si 1 milion de euro in deschiderea a zece agentii specializate in orasele universitare, dedicate exclusiv cadrelor medicale.
Pachetul de credite pentru sectorul medical va oferi credite de pana la 75.000 de euro pentru medicii rezidenti in baza diplomei de studiu si a unui bilet la ordin pe o perioada de pana la 25 de ani.
Pentru medicii specialisti, valoarea creditului poate urca pana la 300.000 de euro, clinicile medicale putand accesa imprumuturi de pana la 500.000 de euro.
"In urmatorii trei ani, tintim o cota de 40% din piata produselor bancare adresate medicilor, si estimam ca vom acorda sectorului medical credite de aproximativ de 1 miliard de euro", spune Ionut Patrahau, director general adjunct al bancii.
Creditul pentru rezidenti va fi "varful de lance" al diviziei pentru medici din cadrul Bancii Transilvania, veniturile salariale reduse facand neeligibila aceasta categorie profesionala pentru o buna parte din imprumuturile bancare obisnuite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO