Bănci și Asigurări

Băncile şi asigurătorii străini au injectat 250 mil. euro în capitalul subsidiarelor locale de la începutul anului

Băncile şi asigurătorii străini au injectat 250 mil....

Autor: Ciprian Botea

04.11.2014, 00:08 266

Jumătate din sistemul bancar a înregistrat pierderi în mod constant în criză, iar piaţa asigurărilor nu a mai raportat profit de opt ani, astfel că în ultimii ani a fost nevoie de injecţii de capital de sute de milioane de euro.

Băncile, companiile de asigurări şi firmele de leasing deţinute de grupuri străine au primit injecţii de capital de peste 1,1 miliarde de lei (250 mil. euro) în primele nouă luni, destinaţia banilor fiind în cele mai multe cazuri acoperirea pierde­rilor din anii trecuţi sau menţinerea în limitele legale a indicatorilor de prudenţialitate, arată datele publicate de Registrul Comerţului.

Circa 650 milioane de lei au fost aporturi de capital ale grupurilor bancare străine cu subsidiare pe piaţa locală. Cei mai mulţi bani au fost aduşi de ungurii de la MKB, respectiv 580 milioane de lei. MKB a majorat capitalul Nextebank de mai multe ori la începutul anului, înainte de finalizarea efectivă a tranzacţiei cu fondul de investiţii Axxess Capita, în luna mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO