Bănci și Asigurări

Bancile tenteaza clientii cu dobanzi fixe la lei

06.04.2005, 19:20 17

Piata bancara extinde oferta de credite cu dobanda fixa in lei, fie ca este vorba de finantari pentru nevoi personale, fie de credite imobiliare.
BRD a lansat ieri o varianta de credit pentru nevoi personale cu valoarea maxima de 30.000 de euro, respectiv de 1.150.000.000 lei, la dobanzi de 9,5% pe an pentru euro (dobanda variabila) si de 12,5% pe an pentru lei (dobanda fixa). Chiar daca destinatia finantarii nu trebuie specificata, dat fiind plafonul mare de creditare banca solicita garantii sub forma ipotecii asupra unei proprietati imobiliare. Perioada maxima de rambursare este de 10 ani. Desi o dobanda de 12,5% in lei poate aparea atractiva in acest moment, fixarea unei asemenea rate pe o perioada mai lunga de doi-trei ani s-ar putea dovedi paguboasa avand in vedere perspectivele de continuare a trendului de scadere a dobanzilor.
Creditul pentru nevoi personale de pana la 30.000 de euro sau echivalent in lei este accesibil clientilor cu venituri lunare in valoare de minimum 200 euro, nefiind necesara constituirea unui avans. In acelasi timp, BRD si-a completat gama de credite imobiliare "Habitat Plus" prin lansarea unui nou produs in lei, pentru o perioada de maximum 20 de ani, la o dobanda fixa de 11,5% pe an. Valoarea maxima a creditului se ridica pana la echivalentul in lei a 250.000 de euro, banca putand finanta 80% din valoarea investitiei. Pentru un astfel de credit solicitantul are nevoie venituri lunare de minimum 200 de euro.
Astfel de credite in lei cu dobanda fixa - fie pe primii ani de maturitate sau pana la scadenta - au fost lansate in ultima perioada de mai multe banci intre care ING Bank, Banca Transilvania si BCR. razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO