Bănci și Asigurări

BCR a procesat intrari de 118 mil. dolari in sase luni

09.07.2004, 00:00 25



Intrarile de valuta din transferuri procesate de Banca Comerciala Romana (BCR) prin serviciul MoneyGram au crescut in prima jumatate a acestui an cu peste 38% fata de aceeasi perioada din 2003, insumand circa 85 milioane de dolari si peste 27 milioane de euro (118 mil.$).



Numarul tranzactiilor efectuate a fost de circa 374.000, mai mare cu 34% comparativ semestrul I 2003.



Incepand din luna mai a acestui an, MoneyGram ofera clientilor BCR posibilitatea sa trimita sau sa primeasca sume de bani in euro in sau din orice parte a lumii.



Anul trecut, BCR a procesat prin serviciul MoneyGram mai mult de 622.000 de operatiuni insumand transferuri in valoare de aproximativ 195 milioane de dolari.



Serviciile MoneyGram sunt disponibile in Romania si in unitati ale Bancii Tiriac.



Prin MoneyGram banii pot ajunge la destinatie in circa 10 minute, serviciile sale fiind accesibile in peste 160 de tari si in mai mult de 60.000 de agentii din intreaga lume.



Pentru a trimite bani in Romania trebuie ca expeditorul sa comunice destinatarului un numar de referinta. Acesta merge apoi la oricare unitate BCR cu un act de identitate, completeaza un formular de primire in care specifica numarul respectiv, numele si datele de identificare si primeste imediat suma care i-a fost trimisa. Concurentul MoneyGram pe piata transferurilor rapide de bani este Western Union, care ofera, de asemenea, o modalitate sigura de a transfera bani in timp scurt dintr-o tara in alta. Prin cele doua canale intra in Romania mare parte a sumelor trimise de muncitorii romani din strainatate, insa alte sume considerabile in valuta continua sa circule pe langa aceste sisteme, iesind la lumina de-abia la ghiseele caselor de schimb.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO