Bănci și Asigurări

BCR Asigurări a vândut anul trecut poliţe Casco Plus în valoare de 2,5 mil. euro

Autor: Ciprian Botea

11.01.2011, 23:38 19

BCR Asigurări, un jucător de top zece pe piaţa asigurărilorgenerale, a vândut până la sfârşitul anului trecut 4.150 de poliţeCasco Plus, valoarea primelor brute subscrise fiind de circa 2,5milioane de euro, a declarat Sergiu Loghin, directorul deoperaţiuni al companiei.

Produsul lansat în iulie anul trecut acoperă în plus faţă deriscurile de avarii, furt sau cheltuielile medicale în caz deaccident şi asistenţa rutieră în toată Europa, Rusia (parteaeuropeană) şi Turcia. În vară, oficialii companiei sperau să vândă4.000 de poliţe până la sfârşitul anului trecut, iar în 2011ţintesc un număr de 10.000 de clienţi. BCR Asigurări a lansat oaplicaţie IT pentru telefoanele de tip smartphone care urgenteazăprocesul de soluţionare a daunelor, prin transmiterea telefonică decătre asigurat a informaţiilor preliminare despre accident directcentrului de daună al asigurătorului. Suma asigurată prin poliţaCasco Plus poate varia între 5.000 şi 100.000 de euro, iar cotaţiade primă se ridică la 6% din aceasta, ceea ce înseamnă că pentru omaşină de 10.000 de euro, prima este de 600 de euro. În funcţie deplanul de asigurare ales , clientul beneficiază de servicii deasistenţă şi depanare a autovehiculului la locul de producere aevenimentului asigurat, transportul şi cazarea la hotel a şoferuluişi pasagerilor în cazul în care aceştia se află în străinătate,precum şi transportul şi repatrierea autoturismului sau înlocuireaacestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO