Bănci și Asigurări

BCR Asigurari de Viata si-a dublat afacerile

06.11.2007, 18:34 15

BCR Asigurari de Viata a inregistrat vanzari de 60,5 milioane de lei (18,3 milioane de euro) in primele trei trimestre, aproape dublu comparativ cu aceeasi perioada din 2006 (crestere de peste 89%).
Valoarea activelor companiei a crescut cu 41%, la 141,3 milioane de lei (peste 44 de milioane de euro).
BCR Asigurari de Viata a obtinut in aceasta perioada un profit brut de 3,7 milioane de lei (circa 1,1 milioane de euro).
"Cresterea valorii primelor brute subscrise a avut loc pe toate liniile de produse ale companiei. O dinamica accentuata au inregistrat produsele destinate economisirii in vederea pensionarii", au declarat oficialii companiei.
BCR Asigurari de Viata este prezenta si pe piata pensiilor facultative si intentioneaza sa lanseze in curand si produse unit-linked.
Acestea sunt asigurari de viata legate de fonduri de investitii, care acopera riscul de deces si plaseaza o parte din prima platita de asigurat in fonduri administrate de asigurator sau de un administrator extern.
Alte societati de asigurari de viata care si-au publicat rezultatele financiare din primele noua luni ale anului sunt Omniasig Life (crestere de 28%, la 10,9 milioane de euro), Aviva (plus 36%, la 17,9 milioane de euro) si Grawe (crestere de 30%, la 16 milioane de euro).
La sfarsitul lunii septembrie, BCR Asigurari de Viata avea 92 de angajati si 800 de consilieri de asigurare care activeaza in 43 de agentii.
Compania a fost infiintata la sfarsitul anului 2005, cand a preluat portofoliul de asigurari de viata al BCR Asigurari. Compania a ocupat anul trecut a opta pozitie de piata asigurarilor de viata, cu afaceri de 15,3 milioane de euro si un profit net de 1,6 milioane de euro.
Cei mai mari jucatori din asigurari de viata sunt olandezii de la ING si amercianii de la AIG Life. Piata ar putea ajunge in acest an la 400 de milioane de euro, dupa ce in 2006 a trecut de 320 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO