Bănci și Asigurări

BCR Asigurari, plus 53% la noua luni

01.11.2007, 21:29 16

BCR Asigurari, specializata pe asigurari generale, a incheiat primele noua luni cu afaceri de 454 de milioane de lei (135 de milioane de euro), in crestere cu 53% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cresterea afacerilor companiei a fost sustinuta de asigurarile auto, care reprezinta 57% din portofoliul asiguratorului. Primele brute subscrise din asigurari de raspundere civila auto obligatorii (RCA) s-au triplat, comparativ cu primele noua luni din 2006, la 110 milioane de lei (circa 33 de milioane de euro), in timp de vanzarile de asigurari Casco au urcat cu 42%, la 151 de milioane de lei (aproape 46 de milioane de euro). Asigurarile de credite, care reprezinta polite cumparate de institutii financiare pentru acoperirea riscului de nerambursare al celor carora le-au acordat imprumuturi, au reprezentat circa o treime din afacerile BCR Asigurari in primele noua luni ale anului.
Pe partea de asigurari de bunuri si proprietati, care reprezinta circa 9% din vanzarile asiguratorului, primele brute subscrise au crescut cu 40%, iar pe asigurari de accidente subscrierile s-au dublat.
"Pe o piata dominata de asigurarile auto evolutiile pozitive ale asigurarilor de proprietati sau ale asigurarilor de raspundere civila generala reprezinta un semnal din partea clientilor, ale caror nevoi de asigurare si grad de cunoastere a produselor a crescut", afirma Mihail Tecau, directorul general al BCR Asigurari.
Compania are acum 700.000 de clienti, din care 87% sunt persoane fizice. Grupul BCR este prezent si pe piata asigurarilor de viata, prin subsidiara BCR Asigurari de Viata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO