Bănci și Asigurări

BCR plăteşte dobânzi de 7,5% pe an pentru depozite în lei pe trei luni

21.07.2010, 23:02 14

BCR, cea mai mare bancă după active, continuă campania deatragere de lichidităţi în lei: după ce pe 14 iunie a început săplătească 7,5% la depozitele pe două luni - ofertă valabilă până la31 iulie, de ieri a introdus acelaşi nivel de dobândă pentrudepozitele pe trei luni, ofertă valabilă până la sfârşitul luniiaugust. Pentru clienţii care deschid depozite prin internet sautelefon BCR oferă chiar o dobândă de 8% pe an la depozitele pe treiluni. În plus, BCR plăteşte 3% pentru depozite în euro pe şaseluni, respectiv 2,5% pe an pentru dolari la aceeaşi scadenţă. Toatedobânzile menţionate sunt fixe şi valabile până la prima scadenţă adepozitului. Banca a majorat şi dobânzile standard la depozitele îneuro şi dolari, nivelurile maxime ajungând la 3%, respectiv 2,2%pentru depunerile pe un an cu plata dobânzii la scadenţă.

Mai multe bănci au început să plătească dobânzi mai mari ladepozite, tendinţă care compromite perspectivele de ieftinire acreditelor, ba dimpotrivă, deschide calea pentru scumpiri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO