Bănci și Asigurări

BCR vinde credite pentru IMM cu garanţii europene

BCR vinde credite pentru IMM cu garanţii europene
10.03.2011, 23:44 35

BCR, cea mai marebancă locală după active, are fonduri de peste 212 milioane de eurodisponibile pentru a da credite firmelor mici şi mijlocii (IMM),garantate în proporţie de 80% de Fondul European de DezvoltareRegională, prin iniţiativa Jeremie. Creditele sunt disponibile înlei şi în euro, dobânzile fiind calculate în funcţie de indicatoriiRobor (pentru leu) şi Euribor (pentru euro) la scadenţa de şaseluni.

Reprezentanţii băncii nu au făcut publice şi marjele aplicate pesteindicatori, precizând doar că dobânda ajunge să fie cu 3-4 puncteprocentuale mai mică decât la un împrumut similar în condiţiistandard.

"Creditele se acordă IMM-urilor - inclusiv start-up- pentrudezvoltarea afacerilor pe termen mediu şi lung, cum ar fiinvestiţiile în active corporale şi necorporale, capital de lucrulegat de activităţi de dezvoltare sau extindere direct legate deinvestiţie sau auxiliare acesteia ori capital de lucru pentruachiziţia de materii prime", potrivit reprezentanţilor băncii.Alături de BCR, la acest program participă şi Raiffeisen Bank, celedouă bănci cumulând un plafon de credite de circa 300 de milioanede euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO