Bănci și Asigurări

BERD renunţă la locul deţinut în CA al BRD

Autor: Razvan Voican

14.10.2010, 23:20 56

BERD, instituţia financiară internaţională care deţine din 1999un pachet de 5% din BRD-SocGen, a renunţat să mai aibă unreprezentant în Consiliul de Administraţie al celei de-a doua maribănci locale.

Anne Fossemalle, director în divizia instituţii financiare aBERD, a demisionat din CA al BRD în luna martie a acestui an, dupăaproape 7 ani de când fusese aleasă ca membru.

"A fost o mare onoare să fac parte din Consiliul deAdministraţie atâţia ani, să privesc banca devenind din ce în maiputernică, traversând ultima criză financiară", îi scria Fossemallelui Guy Poupet, preşedintele BRD.

Locul său în CA a fost atribuit unui reprezentant al SociétéGénérale, grupul francez care deţine în prezent 59,36% din bancă.Pe 6 octombrie Banca Naţională a aprobat numirea lui BernardoIncera, care a preluat funcţia de "administrator provizoriu".

CA al BRD are astfel în continuare 11 membri.

BERD a fost de-a lungul timpului un susţinător important albăncii. De pildă, în 2006 i-a acordat un credit de 200 mil. euro pe7 ani pentru refinanţare de credite de retail şi corporate.

În iulie anul acesta, instituţia financiară internaţională adeschis o linie de credit de 50 mil. euro pentru a susţinefinanţarea de către BRD a clienţilor companii.

Printre veteranii din CA al BRD se numără Didier Alix, fostvicepreşedinte executiv al SocGen care a devenit consilier alpreşedintelui Frederic Oudea după schimbările de top managementcare au avut loc la Paris în 2008-2009.

Tot din 1999 este în CA al BRD şi Jean-Louis Mattei, şefuldiviziei internaţionale a grupului francez, ambii fiind directimplicaţi în preluarea controlului asupra BRD de către SocGen.

În prezent, între membrii fără atribuţii executive mai suntAurelian Dochia, care a intrat în CA în 2003, Bogdan Baltazar, fostpreşedinte al băncii, Dumitru Popescu, Sorin Coclitu, preşedinteleFondului Român de Garantare a Creditelor pentru ÎntreprinzătoriiPrivaţi şi Ioan Cuzman, preşedintele SIF Banat-Crişana, ales în2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO