Bănci și Asigurări

Birou VISA pentru Romania si Bulgaria

04.08.2004, 00:00 22



Visa International CEMEA, divizia organizatiei de carduri pentru Europa Centrala, Orientul Mijlociu si Africa, a creat o subzona distincta in care sunt incluse Romania si Bulgaria, coordonata de la Bucuresti.



Noua structura urmeaza sa consolideze sprijinul pentru bancile membre Visa din Romania, considerata o piata-cheie strategica in regiune avand in vedere ritmul rapid de expansiune.



In perioada martie 2003- martie 2004, posesorii de carduri Visa au facut cumparaturi la comercianti platite electronic in valoare de 100,13 milioane de dolari, cu 98% mai mult decat in perioada precedenta. De asemenea, Visa a inregistrat o valoare totala a tranzactiilor de peste 2 mld.$, in crestere cu 75% fata de perioada din urma cu un an.



In functia de Area Manager pentru Romania si Bulgaria a fost numit Catalin Cretu. Radu Obreja, care s-a ocupat anterior de pietele din Romania, Bulgaria, Ungaria si Slovenia, se va concentra acum asupra Ungariei si Sloveniei, in cadrul Visa Europe.



"Ne vom concentra pe segmentarea portofoliului de carduri existent, cresterea ca arie si nivel de calitate a retelei de acceptare a cardurilor, introducerea de noi produse si finalizarea procesului de implementare a tehnologiei cu cip, care va permite efectuarea platilor intr-un mod mai sigur si mai rapid", spune Catalin Cretu. Are 37 de ani, este expert in managementul proiectelor financiare, in special dupa o experienta de trei ani la HSBC Bank USA in New York, cu concentrare asupra proiectelor de retail.



"Am vazut cum s-a dezvoltat piata de carduri din Romania pornind de la zero, si stiu ca are un potential urias. Piata a cunoscut o dezvoltare semnificativa in special in ultimii trei ani. Toata gama de produse Visa este acum disponibila aici, au fost implementate solutii de procesare locale, reteaua de acceptare creste pe zi ce trece", a declarat Radu Obreja, la incheierea mandatului pentru Romania.
razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO