Bănci și Asigurări

Bogdan Popa a fost autorizat de BNR ca vicepreşedinte pe financiar al Raiffeisen

Bogdan Popa a fost autorizat de BNR ca vicepreşedinte pe...

Autor: Razvan Voican

14.07.2013, 19:25 1580

Bogdan Popa (foto), 37 de ani, a început să-şi exercite oficial funcţia de vicepreşedinte executiv al Raiffeisen Bank responsabil cu divizia control financiar şi contabilitate după ce a primit autorizaţia BNR. El fusese avansat ca membru al directoratului băncii în decembrie anul trecut, fiind pentru prima dată când CFO-ul primeşte un loc în conducerea executivă a Raiffeisen.

Odată cu Bogdan Popa a fost promovat şi Mircea Busuioceanu, responsabil cu riscul, care a fost desemnat de asemenea să ocupe un post de vicepreşedinte executiv. Popa lucrează pentru Raiffeisen de peste 10 ani, mai întâi în trezorerie, iar din 2007 ca director financiar. Are certificat CFA, iar înainte de a veni în bancă a lucrat timp de trei ani pentru fosta firmă de consultanţă Arthur Andersen.

Anul trecut Raiffeisen a promovat de fapt trei tineri bancheri români la nivelul directoratului, înaintea lui Popa şi Busuioceanu fiind avansat Cristian Sporiş pe postul de vicepreşedinte executiv responsabil cu divizia corporaţii rămas liber după plecarea lui Marinel Burduja. Alături de veteranii Steven van Groningen – preşedinte şi Jamea Stewart – vicepreşedinte pe trezorerie, din directoratul Raiffeisen mai face parte Carl Rossey, vicepreşedinte pe operaţiuni.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO