Bănci și Asigurări

BRD a scontat facturi de 207 mil. euro in noua luni

04.10.2006, 19:37 18

BRD-SocGen a scontat facturi de 207 milioane de euro in primele noua luni ale anului, cu 45% mai mult decat in perioada similara a lui 2005.
De atlfel, volumul operatiunilor de factoring derulate in primele trei trimestre il egaleaza pe cel inregistrat in tot anul 2005, de 211 milioane de euro.
Factoringul intern a reprezentat 70% din operatiuni, cu un total de 146 de milioane de euro. Comparativ cu anul trecut, volumul acestor operatiuni a crescut cu 60%. In 2005 BRD-SocGen a introdus in oferta sa si factoring de import, volumul acestor operatiuni crescand de peste zece ori.
Reprezentantii BRD-SocGen sustin ca banca este lider pe piata locala de factoring.
"Pana la sfarsitul anului 2006, banca va detine 42% dintr-o piata estimata la aproximativ 710 milioane de euro, procentaj echivalent cu un volum de operatiuni de factorig de 300 de milioane de euro", se arata intr-un comunicat al BRD-SocGen. Banca s-a instalat in pozitia de lider al pietei de factoring inca de anul trecut, cu o cota de 38%. BRD-SocGen ofera in prezent servicii de factoring intern, extern si de import, cu sau fara regres. BRD este membra a Factors Chain International (FCI), una dintre cele mai mari organizatii de factoring pe plan mondial. In Romania, FCI are patru membri - pe langa BRD, mai sunt doua banci, BCR si UniCredit, si o societate independenta, Compania de Factoring. Pe piata mai sunt insa alte trei banci care ofera servicii de factoring (Raiffeisen Bank, ABN Amro si Romexterra) si inca o societate specializata, membra a grupului ING. Cele doua societati independente de factoring si-au inceput acitivitatea chiar luna aceasta.
La BCR, operatiunile de factoring au adus afaceri de 100 de milioane de euro, in primele opt luni ale anului.
BRD are in prezent un portofoliu de clienti pentru serviciile de factoring, de peste 360 de companii, cu 100 mai multe decat in 2005. BRD a dezvoltat un pachet de servicii de factoring, care include, pe langa finantarea creantelor, servicii de management al creantelor (administrare, colectare si, dupa caz, acoperirea riscului de neplata al debitorilor).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO