Bănci și Asigurări

BRD: Continuam dezvoltarea retelelor regionale

19.10.2006, 18:37 25

BRD-SocGen, a doua mare banca de pe piata, a inaugurat ieri patru noi agentii in Cluj si Oradea, dupa ce a deschis numai in primele opt luni ale anului 174 de unitati. In prezent, BRD opereaza o retea de peste 500 de unitati. Reprezentantii BRD sustin ca dezvoltarea regionala va continua, pana in prezent numai in extinderea retelei teritoriale apartinand de Grupul Cluj al BRD
facute investitii de peste 2 milioane de euro.
"Expansiunea la nivel regional va continua si in perioada urmatoare, insa in acest moment nu putem oferi mai multe detalii", a declarat pentru ZF Transilvania Mihai Teodorescu, directorul Grupului Cluj al BRD-Groupe Societe Generale. Potrivit acestuia, Grupul Cluj al BRD cuprinde unitatile bancii din judetele Cluj, Bihor si Bistrita Nasaud, BRD operand in aceasta zona o retea de 19 sucursale si agentii.
Reprezentantii bancii au precizat ca extinderea a vizat inclusiv orasele mici, cu pana la 25.000 de locuitori, astfel incat sa se asigure o buna prezenta teritoriala, necesara afacerilor de retail. "Dezvoltarea retelei BRD reprezinta un important efort investitional si logistic, un proiect desfasurat intr-un ritm alert. Nu este totusi o extindere haotica, ci suntem pragmatici si fiecare agentie deschisa este pozitionata in zone in care estimam ca va urma o dezvoltare economica", a declarat Petre Bunescu, director general adjunct al BRD - SocGen.
Odata cu extinderea agresiva a retelei, BRD a fost nevoita sa angajeze si personal care sa opereze noile unitati. La jumatatea anului, BRD avea 5.723 de salariati, cu 1.311 mai multi decat in iunie trecut. Numarul de unitati a crescut numai de la inceputul anului cu 35%. Imbunatatirea prezentei teritoriale a dus la cresterea numarului de clienti individuali, pana la 1,8 milioane de persoane in iunie, fata de 1,5 milioane la jumatatea anului trecut.
Extinderea retelei a pus presiune pe cheltuielile inregistrate de BRD-SocGen, care au crescut cu 37% fata de iunie 2005, pana la 379 mil. lei, la jumatatea acestui an. In acest timp insa veniturile au urcat cu 15%, ajungand pana la 749 mil. lei.
Incepand de anul trecut, BRD a facut din extinderea teritoriala un secret, nemaianuntand planurile pentru noile deschideri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO