Bănci și Asigurări

BRD intra pe piata serviciilor non-stop

16.12.2005, 17:32 62

Dupa modelul Raiffeisen Bank, BRD a inaugurat prima sa agentie deschisa 24 de ore din 24, dotata cu masini care permit realizarea unui set de operatiuni accesibile oricarui posesor de card, fie ca este emis de banci din tara sau din strainatate.

"BRD Express.24h" este primul concept de agentie automatizata de acest tip din cadrul Grupului Societe Generale, insa nu si primul existent pe piata locala.

Operatiunile care pot fi efectuate fara ajutorul vreunui functionar sunt: retrageri si depuneri de numerar, operatiuni de schimb valutar in numerar si in cont, operatiuni de plata a facturilor cu numerar, cu card si din cont, transferuri intra si interbancare. Toate acestea se realizeaza cu ajutorul a trei masini: bancomatul clasic, un automat de depunere a numerarului si un automat de schimb valutar. De asemenea, clientii au acces la un Infokiosk cu ecran interactiv prin intermediul caruia se pot conecta la site-ul tranzactional BRD-Net, pot efectua simulari de credite sau depune online cereri de emitere a unui card bancar.

Cel mai extins model de automatizare a operatiunilor standard apartine ING Bank si se bazeaza pe doua masini in loc de trei, numai ca accesul apartine exclusiv clientilor bancii, nu este disponibila facilitatea de schimb valutar in numerar, iar programul se incheie la ora 23 :00.

Modelul cu trei masini introdus de BRD este deja probat de mai multe luni de Raiffeisen Bank, care a deschis doua unitati cu program non-stop si la care au acces toti posesorii de carduri, indiferent de banca emitenta. Cat priveste automatele de schimb valutar, pana acum BCR a investit cel mai mult in crearea unei retele, instaland peste 90 de masini, inclusiv in centre comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO