Bănci și Asigurări

BRD si Praktiker isi pun siglele pe un card de credit

19.07.2005, 18:51 17

BRD-SocGen si lantul magazinelor de bricolaj Praktiker vor lansa la inceputul saptamanii viitoare un card de credit co-branded, cu ajutorul caruia vor putea fi platite ratele la bunurile cumparate prin credit.

Praktiker are in prezent opt magazine in care comercializeaza peste 40.000 de articole pentru casa si gradina.

Va fi al doilea card de acest tip inclus in portofoliul BRD, dupa cel pus in circulatie in luna aprilie a acestui an, impreuna cu reteaua de hipermarketuri Carrefour, si care permite posesorilor cumpararea oricarui tip de produse avand la dispozitie o limita maxima de creditare de 8.000 de lei noi.

Utilizatorii pot opta pentru o modalitate de plata in rate lunare, pe maximum 50 de luni, sau integral, la primirea extrasului de cont, ceea ce inseamna o perioada de gratie de cel mult 45 de zile, fara a se plati dobanda sau comision.

Ambele carduri emise de BRD sunt de tip "proprietar", adica nu poarta sigla vreuneia din marile organizatii de carduri cum sunt Visa sau MasterCard.

BRD intentioneaza sa lanseze in acest an si carduri de credit cu perioada de gratie, in contextul continuarii proiectului de expansiune pe segmentul de retail inceput anul trecut si care i-a adus calificativul de cea mai buna banca a anului 2004 din partea revistei britanice de specialitate Euromoney.

Cardurile co-branded sunt instrumente de plata emise in colaborare de doua sau mai multe companii, pentru a oferi servicii complementare. Din ce in ce mai multe banci emit astfel de carduri, impreuna cu companii autohtone.

Raiffeisen Bank a lansat la sfarsitul anului trecut un card de credit impreuna cu operatorul de telefonie mobila Connex, iar la inceputul lui 2005 Banca Transilvania a inceput sa emita carduri co-branded impreuna cu societatea de credite de consum Credisson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO