Bănci și Asigurări

BRD şi UniCredit au acordat un credit comun de 127 mil. euro, pentru o refinanţare a grupului farmaceutic A&D Pharma

BRD şi UniCredit au acordat un credit comun de 127 mil....

Autor: Raluca Ghinea

20.08.2015, 19:31 483

Finanţarea este de tip "club loan", adică fiecare instituţie bancară a participat cu o sumă egală, de 63,5 milioane euro, se arată într-un comunicat comun al celor trei părţi implicate.

Tranzacţia a fost aranjată în comun de cele două bănci, BRD fiind coordonator al documentaţiei de credit, iar UniCredit Bank agent de facilitate şi garanţii.

"Prin noul contract, Grupul A&D Pharma îşi refinanţează o linie de credit sindicalizată contractată în anul 2013, beneficiind de contextul favorabil al pieţei financiare, pe fondul apetitului ridicat actual al băncilor pentru creditarea companiilor viabile, cu o bună performanţă financiară", se precizează în comunicat.

Cele două bănci au fost asistate juridic de casa de avocatură CMS Romania, iar grupul A&D Pharma de RTPR Allen & Overy.

"Tranzacţia se înscrie, în egală măsură, în strategia băncii, care vizează consolidarea poziţiei pe sectorul marilor clienţi corporativi, faţă de care expunerea globală a BRD este în creştere faţă de anul trecut (+6,6% faţă de decembrie 2014). Această a cincea tranzacţie înregistrată în prima jumătate a anului 2015 ne susţine statutul de jucător de top pe piaţa sindicalizărilor, cu o expunere cumulată de circa 260 milioane USD în tranzacţiile aranjate şi o cotă de 14% pe această piaţă", a declarat în comunicat Mihaela Chifiac, director Corporate & Investment Banking al BRD.

La rândul lor, reprezentanţii grupului farmaceutic au punctat că refinanţarea creditului aranjat în 2013, cu circa 10 luni înainte de scadenţă, asigură stabilitatea financiară a grupului pentru următorii trei ani într-un cadru flexibil şi la costuri semnificativ reduse.

"Industria farmaceutică reprezintă o direcţie importantă în strategia de creştere a grupului UniCredit în Romania, iar relaţia de peste 10 ani cu grupul A&D Pharma confirmă acest lucru", a afirmat şi Cristian Covaciu, Head of Pharma în cadrul departamentului de clienţi multinaţionali al UniCredit Bank.

A&D Pharma este cel mai mare grup farmaceutic din România, cu o platformă regională de marketing şi vânzări în domeniul farmaceutic în Europa Centrală şi de Est.

Fondat în 1994, grupul A&D Pharma operează trei linii de business: Mediplus Exim (distribuţie de produse farmaceutice), Sensiblu (reţea de farmacii cu peste 2 mil. clienţi) şi Marketing&Sales (servicii furnizate producătorilor internaţionali de medicamente în Europa Centrală şi de Est).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO