Bănci și Asigurări

Britanicii de la RBS taie 350 de posturi din divizia de retail

Autor: Razvan Voican

07.08.2012, 00:06 1013
RBS România, filiala locală a grupului britanic RBS controlat de stat, se pregăteşte să disponibilizeze circa 350 de angajaţi din divizia de retail, decizia venind în contextul strategiei de retragere din businessul cu persoane fizice, afirmă surse bancare.

Reprezentanţii băncii au explicat că la RBS este în curs de implementare un proces de remodelare a afacerilor care se va solda inevitabil cu închiderea unor sucursale şi cu restructurări de posturi, fără a comenta însă numărul vehiculat al disponibilizărilor.

Banca a avut anul trecut un număr mediu de 1.032 de angajaţi, ceea ce ar însemna că britanicii urmează să renunţe la circa o treime din personal. Aceasta ar fi cea mai drastică decizie de restructurare de personal înregistrată pe piaţă de la începutul crizei. Reprezentanţii băncii precizează că angajaţii vizaţi de restructurare sunt notificaţi din timp şi vor primi asistenţă, fără a divulga însă informaţii despre pachetele compensatorii. RBS este una dintre cele mai profitabile bănci de pe piaţă, cu un rezultat net de 136 mil. lei anul trecut, însă, potrivit unor surse bancare, divizia de retail înregistra pierderi din cauza costului cu provizioane pentru credite devenite neperformante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO