Bănci și Asigurări

BT a ajuns la 103 unitati

14.10.2004, 00:00 11

Banca Transilvania isi continua programul de extindere a retelei, mai ales in zona de sud, ajungand la 103 sucursale si agentii dupa deschiderea a doua unitati in Constanta si respectiv Bucuresti.


In strategia bancii, Bucuresti si Constanta sunt doua dintre cele mai importante centre regionale. In capitala, BT detine 10 unitati in cele mai importante zone comerciale, iar in Constanta opereaza cu 6 unitati.


BT vizeaza o cat mai buna reprezentare la nivelul intregii tari, pe baza unor studii de piata. "Pe langa patrunderea pe piete noi, strategia noastra este aceea de a deschide mai multe unitati in orasele in care exista potential economic. Banca noastra creste astfel, la fel ca numarul de clienti si ca afacerile de succes ale acestora. Cota de piata este din ce in ce mai mare, deci acolo unde suntem bine reprezentati merita sa investim mai mult, pentru ca piata o cere", spune Robert Rekkers, directorul general al bancii.


De la inceputul acestui an, Banca Transilvania a deschis 32 de unitati.


La Bursa de Valori Bucuresti, actiunile BT au incheiat ziua de ieri in usoara scadere, la 7.500 de lei/actiune, fata de un maxim de 7.650 de lei.


Banca a operat in acest an doua majorari de capital, iar investitorii care au participat in cale doua majorari vor putea sa le vanda actiunile primite gratuit sau cele subscrise la un pret mai mic decat cel de pe piata.


Cel mai mare actionar al bancii este Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) cu 15% din actiuni, aceasta mentinandu-si cota detinuta si dupa alocarea actiunuilor noi. Doua SIF-uri, Banat-Crisana si Oltenia detin cate 5% din capitalul bancii, in timp ce SIF Moldova are o participatie de 2,2%.


Banca Transilvania a realizat in primul semestru un profit net de 280 miliarde lei (6,9 milioane euro), in crestere cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO