Bănci și Asigurări

BT Aegon si Generali au primit licenta la pensiile obligatorii

06.08.2007, 18:27 17

BT Aegon si Generali sunt cele mai recente doua societati care au primit licenta de administrator pentru pensiile private obligatorii (pilonul II), a anuntat vineri Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Numarul total al administratorilor de pensii private obligatorii a ajuns la noua, dupa ce in ultimele doua saptamani au primit licenta si ING, Allianz-Tiriac, Aviva, Omniasig, Interamerican, AIG si Prima Pensie.
Odata cu licenta de administrator, Generali si BT Aegon au primit si autorizarea prospectului schemei de pensii, la fel ca si celelalte sapte societati autorizate. Produsul Generali se va numi Aripi, iar cel al BT Aegon - Vital.
In afara celor noua companii deja autorizate, inca sapte se afla pe lista de asteptare pentru licenta de administrator pe aceasta piata.
Pana acum, celelalte sapte companii autorizate au pregatit pentru viitorii clienti sapte produse cu profil mediu de risc, care au o strategie investitionala moderata (circa 70% din active vor fi plasate in instrumente sigure, iar restul de 30% - in instrumente mai riscante, dar care au sanse sa aduca randamente mai mari pentru investitiile clientilor). Conform legii, fiecare administrator poate gestiona un singur fond de pensii private obligatorii, iar fiecare participant poate adera la un singur fond dintre cele existente pe piata.
Startul oficial al campaniei pensiilor private obligatorii va avea loc la 17 septembrie. Pana atunci, indiferent cate companii vor primi licenta, acestea nu au dreptul sa-si faca publicitate produselor sau sa inceapa sa incheie contracte de aderare.
Conform unor estimari oficiale, campania de aderare initiala (care va dura patru luni, pana pe 17 ianuarie) va atrage circa 2,5 milioane de clienti. Participarea la pensiile private de pilon II este obligatorie pentru toti salariatii sub 35 de ani (in perioada celor patru luni) si optionala pentru salariatii cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani (oricand, cu conditia sa nu depaseasca varsta limita de 45 de ani).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO