Bănci și Asigurări

BT aloca 3,5 mil. euro pentru un fond de pensii

30.04.2007, 15:55 10

Banca Transilvania intentioneaza sa opereze si pe piata fondurilor de pensii dupa ce actionarii au aprobat includerea in obiectul de activitate a activitatilor de depozitare a fondurilor si a activelor fondurilor de pensii, precum si de distribuire de unitati de fond ale fondurilor de pensii. De asemenea, AGA de saptamana trecuta a alocat 3,5 milioane de euro pentru infiintarea unui fond de pensii.
Recent, BCR si BRD si-au modificat similar obiectul de activitate, fiind deja si autorizate ca depozitari de fonduri de pensii.
In acelasi timp, BT este interesata sa desfasoare servicii de intermediere in asigurari, servicii de consultanta in domeniile asigurarii si garantiilor pentru pensii, alte servicii auxiliare referitoare la asigurari si garantiile pentru pensii.
La nivelul lui 2007, grupul financiar din jurul Bancii Transilvania, incluzand o companie de asigurari, are un buget aprobat de investitii de peste 48 de milioane de euro. Principalele destinatii sunt extinderea retelei de unitati a bancii cu 100 de locatii, fata de 367 in prezent, perfectionarea sistemului informatic si a celui de carduri, precum si dezvoltarea companiilor membre ale grupului financiar.
Pentru extinderea retelei bancii sunt alocate 15,71 milioane de euro. Reteaua BT a intrecut-o in 2006 pe cea a Raiffeisen, a treia banca de pe piata, si ar urma sa-si pastreze avansul avand in vedere ca si austriecii au programat tot o extindere de 100 de unitati. Infrastructura IT ar urma sa absoarba inca aproape 9,3 milioane de euro. In total, subsidiarele grupului BT vor beneficia de investitii de 13 milioane de euro, din care un milion de euro a fost alocat companiei de leasing de aparatura medicala Medicredit.
Pe zona bancara, principala tinta este majorarea activelor la 3,5 miliarde de euro la sfarsitul acestui an, portofoliul de credite fiind prevazut sa ajunga la 2,2 miliarde de euro, cu o structura echilibrata intre clientela corporate si cea de persoane fizice: persoane fizice- 40%, IMM - 18%, corporate - 42%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO