Bănci și Asigurări

Card de credit cu pachet de asigurari de la BRD-Finance

Card de credit cu pachet de asigurari de la BRD-Finance

Vincent Delatte, noul director general al BRD Finance

03.04.2007, 19:55 26

Lupta pe zona finantarilor pentru consum va deveni tot mai puternica si va forta jucatorii sa isi specializeze ofertele, spune Vincent Delatte, noul sef al BRD Finance, divizia specializata a francezilor de la BRD-SocGen.
"Piata devine tot mai concurentiala, iar noi va trebui sa devenim tot mai profesionisti, ceea ce presupune dezvoltarea serviciilor oferite clientilor", spune Delatte. Abia numit la conducerea BRD Finance, el se asteapta ca experienta in Romania sa fie o "provocare".
Numirea lui Delatte la conducerea BRD Finance a fost prezentata public odata cu lansarea unui nou card co-brand, emis in colaborare cu Staer, o companie galateana specializata in constructia de mobilier.
Cardul, emis pe o platforma MasterCard, are circulatie internationala si permite accesul la o linie de finantare de pana la 20.000 de lei. Acesta este al cincilea card cobrand emis de BRD Finance pe platforma MasterCard. Posesorii cardului beneficiaza de un discount de 5% pentru toate cumparaturile efectuate in magazinele Staer. Totodata, clientii au si un pachet de asigurari pentru evenimente neasteptate (deces, invaliditate) si pentru deteriorarea bunurilor achizitionate de la Staer in timpul transportului.
Dobanda pentru sumele utilizate se calculeaza lunar, variind intre 1,69% si 2,49%, invers proportional cu volumul fondurilor trase din linia de credit. Pentru cumparaturile efectuate la comercianti, clientii au o perioada de gratie de 47 de zile, timp in care nu se percepe dobanda la sumele utilizate.
Cardurile de credit cobrand au inceput sa castige teren din 2005, cand BCR, cea mai mare banca din sistem si BRD Finance au inceput sa incheie astfel de parteneriate. Desi numarul acestor produse a crescut sensibil, inca nu au aparut programe clare de fidelizare a clientilor, emitentii oferind fragmentat unele avantaje pentru posesorii acestor carduri.
Delatte spune ca piata romaneasca este "o piata cheie" pentru grupul Societe Generale, avand in vedere ca se afla in spatiul european si concentreaza un numar ridicat de persoane. Delatte, care a ocupat pana in februarie functia de director de dezvoltare internationala in cadrul SG Consumer Finance la Paris, spune ca grupul isi va aduce pe piata locala treptat toate diviziile, in prezent aflandu-se in studii lansarea unei companii de asigurari de viata.
Si Patrick Gelin, seful BRD-SocGen, a aratat la inceputul anului ca grupul francez Societe General are in vedere aducerea unor noi subsidiare pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO