Bănci și Asigurări

Cardul cu cip tenteaza bancile

27.08.2004, 00:00 30



Bancile romanesti membre ale organizatiei de carduri Visa analizeaza optiunile de migrare catre tehnologia cu cip, spune Catalin Cretu, Area Manager pentru Romania si Bulgaria al Visa International CEMEA. 



"Ritmul sustinut de dezvoltare a pietei romanesti de carduri din ultimii ani a crescut increderea Visa ca migrarea catre cip este doar o chestiune de timp, procesul fiind in plina desfasurare la nivel mondial", a declarat Cretu.



Numarul cardurilor active a ajuns la 5.126.000 la sfarsitul primului semestru al acestui an, fata de 4,7 milioane inregistrate la nivelul lunii ianuarie, piata fiind impartita in proportii relativ apropiate de Visa si MasterCard.



Dintre cele peste 5,1 milioane de carduri, circa 66.000 sunt emise in valuta, iar restul in lei. Ceva mai mult de un milion de carduri au fost emise de banci in Bucuresti.



Visa International si MasterCard International au anuntat recent ca vor colabora in vederea alinierii standardelor de securitate a dispozitivelor de introducere a codului PIN si a procedurilor de autorizare.



"Pasul urmator va fi introducerea cardurilor Visa cu cip in Romania, ceea ce va contribui substantial la reducerea nivelului fraudei, consumatorii beneficiind de o mai mare siguranta, de tranzactii mai rapide si de utilizare mai simpla", a mai spus Catalin Cretu,



Visa si MasterCard au convenit sa standardizeze cerintele de securitate, metodologia de testare si procedurile de aprobare a PED.



Aceasta colaborare este menita sa imbunatateasca securitatea datelor introduse de clienti prin eliminarea cerintelor de securitate diferite sau conflictuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO