Bănci și Asigurări

Carpatica, ritmul de crestere s-a mai redus

14.07.2004, 00:00 8

Dupa cresterile importante din ultimele sedinte, interesul cumparatorilor pentru actiunile Bancii Carpatica s-a mai domolit ieri, aceste titluri inregistrand la inchiderea sedintei o apreciere de 0,5%. Ultima tranzactie a zilei cu aceste actiuni s-a perfectat la pretul de 9.700 lei/actiune, pretul maxim al sedintei  mentinandu-se la acelasi nivel inregistrat in sedinta precedenta,  9.750 lei/actiune. Tranzactiile cu titluri Carpatica au insumat 3,9 miliarde lei.
Potrivit brokerilor, evolutia buna a bancii Carpatica din ultima perioada se poate datora, in afara de operatiunea de majorare a capitalului   prin acordarea de actiuni gratuite, si  faptului ca banca are dreptul sa-si rascumpere actiunile proprii, in limita a 10% din capitalul social, pana la pretul de 15.000 lei/actiune. Carpatica a luat hotararea de rascumparare a actiunilor proprii in cadrul  Adunarii Generale Extraordinare de la inceputul lunii, perioada de efectuare a operatiunii fiind de 18 luni de la data publicarii hotararii in Monitorul Oficial.
In prezent, actiunile bancii Carpatica se tranzactioneaza peste activul net, aceste actiuni inregistrand cresteri importante ale cursului mai ales inainte de a fi tranferate de la Bursa Electronica RASDAQ la Bursa. Ulterior, in prima zi de tranzactionare la Bursa, actiunile Carpatica au fost cotate la deschidere la un pret superior celui care ar fi rezultat daca se pastra raportul dintre cotatia de pe piata si valoarea nominala a  actiunilor.
Cotatia Bancii Transilvania nu a inregistrat modificari la inchidere comparativ cu sedinta precedenta. Pretul maxim la care actiunile bancii au fost tranzactionate ieri a fost de 7.100 lei/actiune, inchiderea facandu-se la pretul de 7.050 lei/actiune. Titlurile Bancii Transilvania au fost cele mai tranzactionate ieri la Bursa, cu operatiuni in valoare de 6,2 miliarde lei.
Actiunile BRD au castigat ieri 1,5%, dupa ce in sedintele precedente aceste titluri inregistrasera usoare pierderi. Pretul la inchidere a fost de 27.500 lei/actiune.Valoarea tranzactiilor care au implicat aceste actiuni a fost de 4,8 miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO