Bănci și Asigurări

Cătălin Creţu, director general Visa: Numărul plăţilor cu cardul Visa a ajuns la 80% din toate tranzacţiile făcute cu Visa. 8 din 10 tranzacţii sunt plăţi

Cătălin Creţu, director general Visa: Numărul...

Autor: Mircea Nica

01.07.2021, 12:23 144

În această perioadă, atât companiile, cât şi satul român au demonstrat o reorientare către plăţile electronice, iar în prezent, numărul plăţilor cu cardul Visa a ajuns la 80% din toate tranzacţiile făcute cu Visa, însemnând că 8 din 10 tranzacţii sunt strict plăţi, a spus Cătălin Creţu, director general Visa România, Croaţia, Malta, Slovenia.

„Transformarea digitală a prins o viteză semnificativă şi s-a ajuns la creşteri de două cifre . Se poate spune că în această perioadă că atât companiile, cât şi statul român au demonstrat o reorientare către plăţile electronice. În portofoliul Visa, peste jumătate, adică peste 50%, din clienţi au făcut frecvent plăţi cu cardul, acesta fiind un salt remarcabil faţă de ce se întâmpla înainte de pandemie”, susţine Cătălin Creţu.

El a mai adăugat că multe companii, în general IMM-urile, s-au reorientat către digital ca măsură de supravieţuire.

„Portofoliul Visa din România a crescut cu mult peste piaţă, atât în 2020, cât şi în primul trimestru din 2021. Numărul plăţilor cu cardul Visa a ajuns la 80% din toate tranzacţiile cu cadrul Visa, însemnând că 8 din 10 tranzacţii sunt strict plăţi făcute cu cardul Visa”, a mai adăugat Cătălin Creţu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO