Bănci și Asigurări

Cinci tipuri de carduri de la Italo-Romena

25.11.2004, 00:00 29



Banca Italo - Romena si-a extins portofoliul de produse cu o gama de cinci carduri, de debit cat si de credit, emise sub licenta Visa.



Cardurile cu utilizare internationala emise de banca aduc ca noutate posibilitatea de a fi alimentate atat cu lei, cat si cu euro, avand atasate doua conturi diferite si servicii de asigurari de calatorie.



"Ne deosebim de concurenta prin faptul ca permitem alimentarea in doua monede si prin oferirea de pachetele de asigurari, pentru care am colaborat cu compania Generali. Speram sa emitem 5.000 de carduri in primul an", a declarat George Ghimisi, seful servciului creditari al bancii. Cardul Visa Gold se adreseaza clientilor cu venituri peste medie si are linia de credit cuprinsa intre 1.000 si 15.000 de euro. Cardul are atasate mai multe servicii de asigurari de calatorie, cum ar fi cele de sanatate sau pentru pierderea bagajelor sau intarzieri.



Cardul de credit Visa Classic are plafonul de creditare curpins intre 250 si 5.000 de euro si are atasate servicii de asigurare de calatorie. Cardurile au circulatie internationala si ofera posibilitatea utilizatorului de a face alimentari in alta moneda decat are linia de credit, ceea ce le creste flexibilitatea. Cele doua carduri de credit emise de banca se adreseaza persoanelor fizice, rezidente si nerezidente, in cazul carora banca va constitui un depozit colateral in cuantumul plafonului de creditare. Pentru creditele utilizate in lei banca percepe o dobanda de 28% pe an, iar pentru euro dobanda este de 10% pe an. "In viitor vom analiza oportunitatea de a adauga si o perioada de gratie pentru platile efectuate la comercianti", a adaugat Ghimisi.



Cardul de debit Visa Electron va avea circulatie interna si facilitate de overdraft, iar cel Visa Classic va avea utilizare internationala. Banca va mai emite si un card de debit pentru companii - Visa Business, in cazul caruia plafonul de cheltuieli zilnic (sau lunar) va putea fi stabilit de utilizator. Produsul va avea atasate si asigurari de calatorie. Decontarea tranzactiilor se va face in contul persoanei juridice titulara a contului de card.



Banca va deschide in viitorul apropiat sucursale in Brasov, Craiova si Constanta, iar planurile pe termen mediu prevad largirea retelei cu 25 de sucursale. Directorul bancii, Athos Varusio, a declarat ca banca va lansa incurand si un serviciu care va usura transferurile financiare pentru romanii aflati in Italia.



Oficialii bancii asteapta la sfarsitul anului un profit net de aproximativ 3,5 milioane de euro, depasind suma bugetata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO