Bănci și Asigurări

Citi: Euro va coborî spre 4 lei până la sfârşitul anului

Citi: Euro va coborî spre 4 lei până la sfârşitul anului

Autor: Liviu Chiru

16.05.2011, 12:09 1147

Leul are în continuare loc pentruo apreciere modestă iar cursul ar putea coborî spre pragul de 4 leipentru un euro până la sfârşitul anului, spune Ilker Domac, analistîn cadrul Citi Turcia, responsabil de pieţele emergente dinregiune.

"Cifra de creştere a economiei dinprimul trimestru, dublată de îmbunătăţirea continuă a performanţeiexterne şi lipsa unor probleme certe de evaluare, confirmăaşteptările noastre pentru o apreciere modestă a leului. Pe acestfundal, ne aşteptăm ca euro să ajungă aproape de 4 lei până lasfârşitul acestui an", spune Domac.

Economia a crescut în primultrimestru cu 0,6% faţă de trimestrul al patrulea din 2010, în liniecu aşteptările pieţei. Acesta a fost al doilea trimestru consecutivde creştere a economiei, marcând astfel ieşirea tehnică dinrecesiune, după mai bine de doi ani.

Domac notează că principaleleriscuri pentru leu rămân incertitudinea de pe scena politică, darşi o posibilă deraiere de la programul de ajustare fiscală agreatcu FMI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO