Bănci și Asigurări

Credisson si Domenia investesc pentru extindere

31.01.2006, 19:53 18

Credisson si Domenia Credit, doua dintre cele mai mari societati financiare nebancare, au anticipat inasprirea conditiilor de operare pe piata o data cu introducerea jurisdictiei BNR asupra acestui segment de activitati, prin majorari importante ale capitalului social: Credisson a introdus in capital profituri nerepartizate in valoare de 5,5 milioane de euro, pana la echivalentul a 6,4 mil. euro, in timp ce Domenia a adus 2,5 milioane de dolari la capitalul social, pana la 7,5 milioane de dolari.

Incepand din aprilie 2005, firma de credite de consum Credisson are in spate compania Cetelem - divizia de consumer finance a celui mai mare grup bancar francez BNP Paribas, iar in aceasta primavara urmeaza sa-si schimbe numele in Cetelem Romania, devenind filiala a grupului. Astfel va fi rezolvata si obligativitatea trecerii de la statul de SRL la cel de societate pe actiuni, stipulata in ordonanta prin care Guvernul a inceput recent reglementarea activitatii institutiilor financiare nebancare.

Prin operatiunea de majorare a capitalului, Credisson a intentionat consolidarea din punct de vedere financiar si pregatirea pentru o noua campanie de crestere agresiva, inclusiv prin extinderea gamei de produse oferite clientelei.

Printre proiectele perioadei urmatoare figureaza lansarea de carduri de credit, precum si acordarea de imprumuturi pentru uz personal si de credite auto.

Credisson opereaza una dintre cele mai extinse retele de puncte de vanzare - de peste 460 - infiintate in mai mult de zece mari retele de magazine care vand bunuri de folosinta indelungata. Compania va acorda finantari exclusiv pe cont propriu, fara a mai derula activitati de brokeraj pentru banci. De cealalta parte, Domenia, specializata in acordarea de credite ipotecare, isi finanteaza dezvoltarea in continuare a portofoliului de credite si extinderea retelei de agentii.

Luna aceasta, compania si-a deschis o agentie la Constanta, dupa cele din Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi, urmand inca una la Brasov. Domenia are in portofoliu credite pentru cumpararea de locuinte, pentru renovare si constructie, pentru achizitie de teren, precum si credite punte. Domenia Credit asteapta aparitia legislatiei care sa-i permita transformarea in banca ipotecara.

Infiintata la inceputul anului 2003, compania a acordat imprumuturi in valoare totala de peste 22 de milioane de dolari, contractate de mai mult de 1.000 de persoane fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO