Bănci și Asigurări

Creditarea privată a ajuns în aprilie la o creştere anuală de aproape 7% datorită împrumuturilor în lei. Creditele în valută sunt în moarte clinică

Creditarea privată a ajuns în aprilie la o creştere...

Autor: Claudia Medrega

28.05.2018, 00:08 430

♦ Creditarea totală privată pentru populaţie şi companii a ajuns în aprilie 2018 la un ritm anual de creştere de 6,8% comparativ cu aceeaşi lună din 2017 l Ascensiunea creditării a fost susţinută exclusiv de avântul împrumuturilor în lei, în timp ce creditele în valută au fost tot în declin ♦ Comparativ cu martie 2018, creditarea a avansat în aprilie cu 0,7%.

Creditul privat total s-a mai animat în acest an, aprilie fiind a patra lună consecutivă în care soldul finanţărilor a înregistrat creşteri de peste 6% comparativ cu anul trecut.

Stocul total al creditelor acordate de bănci populaţiei şi companiilor a avansat cu 6,8% în aprilie 2018, până la nivelul de 238,4 mld. lei (peste 52 mld. euro), conform datelor anunţate de Banca Naţională. Rit­mul de creştere este mai mult decât dublu faţă de avansul anual înregistrat de creditare în aprilie 2017, actualul context menţi­nân­du-se încă favorabil accesării unor credite, în ciuda reluării ciclului de înăs­prire a politicii mo­netare şi a tendinţei de creştere a dobân­zilor pe piaţa interbancară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO