Bănci și Asigurări

Credite dedicate pentru medici, avocati, notari

03.09.2004, 00:00 89



Raiffeisen Bank a lansat un tip de credit dedicat asa-numitelor persoane fizice autorizate, in care sunt inclusi avocatii, medicii, notarii, expertii contabili sau stomatologii. Creditul poate fi obtinut pentru investitii sau drept capital de lucru. Valoarea creditului pentru investitii poate fi de maximum 100.000 de euro pentru o perioada cuprinsa intre sase luni si 5 ani, iar contributia personala trebuie sa fie de minimum 15% din valoarea investitiei. In cazul creditului pentru capital de lucru, banca acorda pana la 3.000 de euro pe o perioada de cel mult un an.



Conditia principala de acordare a acestor credite este ca solicitantul sa aiba cel putin doi ani de activitate ca persoana fizica autorizata (PFA) sau un an de activitate ca PFA si cinci ani ca salariat sau stagiar in domeniu.



Dupa ce si-au inclus in portofolii principalele tipuri de credite, bancile cu obiective ambitioase pe piata de retail se orienteaza spre produse mai specializate, avand ca tinta segmente de piata bine determinate.



"Raiffeisen Bank isi completeaza prin acest produs oferta de creditare, punand la dispozitia acestei categorii de clienti doua produse dedicate, care acopera intreaga gama a necesitatilor lor de finantare. Pe piata exista o cerere foarte mare pentru astfel de credite si suntem convinsi ca aceste produse sunt accesibile si vor raspunde asteptarilor persoanelor fizice autorizate", a spus Rasvan Radu, vicepresedintele Diviziei Retail, Raiffeisen Bank.



Raiffeisen Bank are in prezent 90.000 de clienti din categoria intreprinderilor mici si mijlocii, iar volumul creditelor acordate pe acest segment s-a dublat in prima jumatate a acestui an.



Banca si-a majorat recent capitalul social la peste 200 de milioane de euro, are o retea teritoriala de 198 de unitati si un portofoliu de peste 1,2 milioane de clienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO