Bănci și Asigurări

CSA a aprobat schimbarea şefului de la Uniqa Asigurări

Autor: Dumitrache Adrian

05.01.2011, 23:40 48

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a aprobat numirea luiOliviu Gabriel Stoica în funcţia de director general al UniqaAsigurări.

Stoica, fost director regional la Uniqa Internaţional, o vaînlocui pe Ileana Horvath, 48 de ani, care a condus compania timpde doi ani.

"Mandatul de membru în directoratul Uniqa Asigurări al doamneiHorvath, care în mod normal va expira în 2011, va fi prelungit.Horvath va continua pe poziţia de Chief Insurance Technical Officer(director asigurări - n.r.). În plus faţă de responsabilităţilesale din România, Horvath a fost desemnată să conducă şi proiectespecifice în cadrul Uniqa Group", se arăta

într-un mesaj intern transmis, în septembrie 2010, angajaţilorUniqa Asigurări.

Stoica are experienţă în industria serviciilor financiare, ellucrând pentru grupul belgian KBC, dar şi pentru americanii de laCitibank şi procesatorul de carduri MasterCard.

Uniqa, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Austria,deţine pe plan local Uniqa Asigurări, o companie de top zece dupăvolumul primelor brute subscrise, şi Uniqa Asigurări de Viaţă,societate recent înfiinţată. Uniqa Asigurări avea o cotă de piaţăde 6,8% pe segmentul asigurărilor generale la sfârşitul lui 2009.Compania ocupa locul şapte în topul asigurătorilor, cu prime brutesubscrise de 216 mil. lei. În 2009, Uniqa consemnase subscrieri de496,7 mil. lei şi un profit net de 2,5 mil. lei.

Uniqa a preluat controlul subsidiarei din România în noiembrie2008 de la Vienna Insurance Group (VIG) în urma unei tranzacţiiestimate la aproximativ 200 de milioane de euro.

Uniqa în România:

  • Grupul austriac a intrat pe piaţa locală în noiembrie 2008 prinpreluarea Unita în cadrul unei tranzacţii estimate la 200 mil.euro.
  • La jumătatea anului trecut Uniqa ocupa locul şapte în topulasigurătorilor locali, cu prime brute subscrise de 216. mil.lei.
  • Uniqa deţine pe plan local Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurăride Viaţă, societate recent înfiinţată.
  • Până anul trecut, austriecii au deţinut o participaţie de 27%în cadrul Astra Asigurări, liderul pieţei locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO