Bănci și Asigurări

Cum a ajuns Allianz-Ţiriac la o creştere cu 80% a subscrierilor pe RCA în 2021? Reprezentanţii companiei susţin că numărul clienţilor a fost principalul factor de influenţă

Cum a ajuns Allianz-Ţiriac la o creştere cu 80% a...

Autor: Mircea Nica

11.03.2022, 09:00 388

♦ În portofoliul Allianz-Ţiriac, asigurările RCA au atins un echilibru în 2021 cu o rată combinată uşor sub 100%, ceea ce înseamnă că nu pierdem bani din RCA, ci funcţionăm într-o logică corectă care ne permite să despăgubim prompt ♦ Estimăm o rată a daunei combinată de circa 110-115% pentru Allianz-Ţiriac, în contextul plafonării RCA, a transmis Allianz-Ţiriac pentru ZF.

Allianz-Ţiriac, companie care aparţine grupului german Allianz şi care este un jucător activ pe piaţa RCA, a ajuns la o creştere semnificativă a businessului pe zona auto în 2021, respectiv o creştere cu 80%, până la 1,2 mld. lei, datorită unei creşteri a numărului de clienţi, dar şi după modificarea tarifului anunţat la ASF pentru poliţele subanua­le, susţine Allianz-Ţiriac.

„Creşterea semnificativă a volumului de vânzări pe seg­men­tul RCA în 2021 a fost de­ter­minată în principal de creş­te­rea numărului de clienţi, ambele com­ponente consem­nând rit­muri de creştere simi­lare. Din perspec­tiva nivelului pri­melor, im­pactul a fost sem­nificativ mai re­dus, în condiţiile în care Allianz-Ţiriac nu a no­tificat la ASF o schimbare a tarifului pen­­tru poliţele anuale, ci doar o no­­tificare pentru po­liţele sub­anua­le care au înre­gistrat o deteriorare accelerată a ratei de dau­nă, chiar şi până la 200%. În 2021, ca şi în anii anteriori, în ge­neral, şi în particular pe RCA, am activat politici co­merciale pentru a atinge obiective de creştere şi îmbunătăţire a profitabilităţii“, a transmis Allianz-Ţiriac la solicitarea ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO