Bănci și Asigurări

Cursul încheie săptămâna pe palierul de 4,27 lei/euro, nu departe de minimul ultimelor şapte luni

Autor: Voican Razvan

18.07.2011, 00:00 65

Leul a avut o săptămână tensionată, asemenea majorităţiimonedelor din regiune, tensiunile de pe piaţa europeană privindvulnerabilitatea Italiei antrenând mişcări de depreciere în raportcu euro. Cotaţiile au urcat până la 4,29 lei/euro miercuri, pentruca joi şi vineri să coboare uşor, spre 4,27 lei/euro. BNR acalculat vineri un curs de 4,2717 lei pentru un euro, nivel cupeste 1% mai ridicat decât lunea trecută.

În paralel, CDS-urile pentru România (costul asigurării contrariscului de default) au sărit vizibil, de la circa 230 la 270 depuncte de bază (2,7 puncte procentuale), însă după ce investitoriis-au mai calmat, au revenit şi acestea la 255 de puncte.

Analiştii Erste Group notează că rezervele valutareconfortabile, care acoperă circa opt luni de importuri, şi regimulde flotare administrată a cursului pot atenua episoade devolatilitate mai mare dacă se acumulează din nou temeri pe piaţaexternă. Şi francul elveţian a dat un pas înapoi, cursul coborânduşor la 3,6855 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO