Bănci și Asigurări

Cutremur la Euroins, compania bulgărească care deţine 33% din piaţa RCA din România. Ce va urma? Conducerea Euroins a fost suspendată săptămâna trecută de către ASF

Mihnea Tobescu

Mihnea Tobescu

Autor: Mircea Nica

10.10.2020, 11:18 8703

♦ Conducerea Euroins, companie de asigurări cu afaceri de 271 mil. euro anul trecut, a fost suspendată pentru că firma nu şi-a făcut rezervele tehnice la nivelul prevăzut de lege ♦ ASF cere o injecţie de capital pentru a aduce compania pe linia de plutire.

Euroins România, a doua cea mai mare companie de asi­gu­rări din piaţa RCA, care în ultimii 9 ani a ajuns de la subscrieri de câteva sute de mi­lioane de lei la peste 1 mld. de lei, a ajuns la sancţiuni din partea Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) în valoare de 2,1 mil. lei pentru modul eronat de calcul al rezer­velor tehnice şi înregistrarea greşită a unor operaţiuni de recunoaştere a comisioanelor din reasigurare.

Astfel, în urma acţiunii de control au fost con­statate deficienţe, „în special cu privire la cal­­culul rezervelor tehnice la data de 31 martie 2020, precum şi înregistrarea eronată a unor ope­raţiuni de recunoaştere a comi­sioa­nelor din re­asigurare. Ca urmare a aspectelor con­statate, Con­siliul Autorităţii de Supra­ve­ghere Finan­ciară a decis sancţionarea socie­tăţii, conform prevederilor legale, cu o amen­dă de 600.000 de lei“, au transmis repre­zentanţii ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO