Bănci și Asigurări

De ce a plătit o companie de asigurări din România o despăgubire de 2 mil.euro

De ce a plătit o companie de asigurări din România o...

Autor: Ciprian Botea

16.03.2013, 13:16 7420

Austriecii de la Omniasig au plătit anul trecut cea mai mare despăgubire pe o poliţă de tip property în România, în valoare de 2 milioane de euro.

Despăgubirea a fost pentru plătită pentru o poliţă de asigurare a unei sere al cărei acoperiş s-a prăbuşit sub greutatea unui strat de zăpadă.

Toate companiile de asigurări mari au deja la activ plăţi de milioane de euro pe poliţe property, unul dintre cele mai dinamice sectoare în criză din punct de vedere al primelor brute subscrise.

Despăgubiri de peste un milion de euro au plătit şi companiile Uniqa şi Astra. Austriecii de la Uniqa au raportat o daună de 1,4 milioane de euro plătită pe o poliţă property, în timp ce Astra a plătit unui client o despăgubire de 1,2 milioane de euro ca urmare a unui incendiu la o fabrică.

Daunele de valori mari sunt plătite în general pentru clădiri industriale, spaţii comerciale sau de birouri. Clienţii individuali încheie de obicei contracte cu sume asigurate de câteva zeci sau sute de mii de lei, aici daunele fiind mai mici, dar mai frecvente.

Citiţi mai multe despre topul daunelor pe poliţe property în 2012 pe zfcorporate.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO