Bănci și Asigurări

Dealerii isi aleg un nou lider

12.12.2007, 17:40 39

ACI Romania, asociatia profesionala locala a dealerilor de pe piata valutara, isi alege astazi un nou Consiliu Director, dupa ce mai multi membri au demisionat, iar altora le expira mandatele.
Victor Andrei a renuntat la functia de presedinte, dupa ce in primavara a parasit Citibank Romania si si-a infiintat o firma de consultanta, schimbandu-si astfel obiectul de activitate. Mandatul lui Andrei expira in 2008.
Actualul Consiliu il propune ca succesor pe Serban Matei, directorul adjunct al directiei operatiuni de piata din BNR, in prezent secretar general al ACI.
De asemenea, pentru functia de secretar general este propus Marius Stoica, director delegat pentru piete financiare la BRD-SocGen, in prezent sef al comisiei pentru educatie.
Consiliul are nevoie si de un nou trezorier, dupa ce Liviu Olaru, fostul senior dealer al ABN Amro Bank Romania, a plecat la Amsterdam, la banca-mama. Propunerea pentru inlocuitor este Cosmin Bucur, tot de la ABN Amro.
Pe lista propunerilor pentru noul Consiliul Director mai figureaza Eugen Carstea, directorul executiv al trezoreriei BCR, pentru un nou mandat ca sef al comisiei de profesionalism, Cristian Sporis, directorul directiei arbitraj si trezorerie la Raiffeisen (in prezent simplu membru al Consiliului), pentru sefia comisiei de educatie si Teodor Buftea, de la Citibank, ca membru. Bogdan Gherghe, director in cadrul trezoreriei UniCredit Tiriac, este propus pentru al doilea mandat ca responsabil cu comunicarea. Luminita Runcan, sefa trezoreriei Bancii Transilvania, isi continua mandatul de secretar general adjunct pana in 2008.
Conform site-ului asociatiei, ACI are 208 membri, dealeri din majoritatea bancilor de pe piata, plus 10 membri de onoare. 17 noi cereri de aderare au fost acceptate pe 5 decembrie.
Asociatia are probleme cu incasarea cotizatiilor de la membri, Consiliul director discutand posibilitatea luarii deciziei de excludere a celor care nu platesc, unele restante datand din 2006.
Membrii ACI au putut face pana ieri dupa-amiaza propriile propuneri pentru noul Consiliu director.
Propunerile urmeaza sa fie votate astazi de AGA. La intrunire au fost invitati guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si presedintele ACI - The Financial Markets Association, Manfred Wiebogen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO