Bănci și Asigurări

Doar o luna pana la aparitia UniCredit Tiriac

Doar o luna pana la aparitia UniCredit Tiriac

Rasvan Radu, presedintele executiv desemnat al UniCredit Tiriac Bank

30.04.2007, 15:56 25

Migrarea sistemelor informatice pe o platforma comuna si finalizarea tuturor procedurilor de lucru sunt ultimele teme de rezolvat cu o luna inainte de data-tinta de 1 iunie pentru constituirea UniCredit Tiriac Bank, care va ocupa locul patru pe piata dupa active prin fuziunea dintre HVB Tiriac si UniCredit Romania, a declarat pentru ZF Rasvan Radu, presedintele executiv desemnat al bancii.
"Am intrat pe ultima suta de metri. Alinierea portofoliilor de produse este gata, le promovam deja in comun, insa la partea de sisteme pot aparea surprize. Am facut deja teste si speram sa nu apara probleme", spune Radu.
Migrarea ar urma sa aiba loc in noaptea dintre joi 31 mai si vineri 1 iunie cand este prevazuta o zi fara operatiuni cu clientii pentru testarile finale astfel incat sa fie evitate eventuale erori.
In acelasi timp, Rasvan Radu spune ca nu sunt excluse intarzieri determinate de procedurile legale, avand in vedere experientele precedente care riscau sa dea peste cap calendarul initial. O prima fuziune de calibru de pe piata bancara locala a fost cea dintre HVB Bank si Banca Tiriac, incheiata in septembrie 2006, insa Radu spune ca efortul integrarii HVB Tiriac cu UniCredit a fost foarte mare in ciuda exercitiului anterior.
"Practic am luat totul de la capat. In ciuda unei anumite complementaritati, munca n-a fost usoara fiind vorba despre unificarea unor banci relativ mici, care n-aveau implementate procese de banca mare, iar acestea conteaza cel mai mult. Solicitarea la nivelul resurselor umane a fost foarte mare." In presa internationala circula informatii despre o posibila consolidare internationala intre UniCredit si Societe Generale, negata de francezi, dar care ar putea conduce la aparitia pe piata romaneasca a unui adevarat rival pentru BCR printr-o ipotetica fuziune intre BRD-SocGen si UniCredit Tiriac.
Rasvan Radu spune ca UniCredit Tiriac Bank va incepe activitatea de creditare a persoanelor fizice dupa vechile norme aprobate deja de BNR, pentru a nu risca sa nu le aiba gata avizate pe cele noi la 1 iunie si sa nu aiba ce vinde.
"Dupa ce ne asiguram startul, cu toate normele si procedurile aprobate de BNR, vom trimite spre aprobare si normele noi de creditare pentru clientii persoane fizice si vom veni si cu produse ajustate", afirma Radu.
Imaginea de brand a noii banci va fi exact cea a UniCredit Bank Romania, fiind doar intercalat numele Tiriac pentru a reflecta participatia la capital de 40,4% a omului de afaceri Ion Tiriac si "radacina" locala a fostei Banci Tiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO