Bănci și Asigurări

Erste Bank isi pregateste echipa pentru Romania

30.03.2005, 00:00 14


Erste Bank, una dintre cele mai motivate banci care si-au anuntat intentia de a incerca sa preia CEC, a ales 15 tineri bancheri romani pe care i-a inclus intr-un program intensiv de instruire la cartierul general din Viena, dar si la filialele sale din Europa Centrala.


Pregatindu-si intrarea pe piata romaneasca, banca austriaca a lansat in toamna anului trecut un anunt de recrutare la care au raspuns peste 3.100 de candidati.


Erste Bank intentioneaza ca in momentul lansarii operatiunilor - in urma preluarii CEC sau a unei alte achizitii - sa dispuna deja de o echipa instruita care sa cunoasca procedurile si standardele de lucru ale bancii.


"Cei 15 finalisti acceptati in cadrul programului sunt specialisti bancari cu o pregatire superioara. Ei vor intra in contact cu modul in care opereaza Erste Bank", a declarat Arjen Janmaar, Senior Manager al Diviziei de Strategie la Erste Bank.


Programul a inceput in luna februarie cu o prezentare a departamentelor implicate: Divizia de Strategie, Divizia de Management al Riscului, Divizia de Marketing, Divizia de Trezorerie, Divizia de Planificare si Control, Retail si Corporate Business.


Grupul austriac detine cea mai mare banca de retail din Cehia, cea mai mare banca din Slovacia, a treia banca din Croatia si a doua mare banca din Ungaria.


La sfarsitul lui 2004, Erste Bank detinea active totale de 139,7 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO