Bănci și Asigurări

Erste si Raiffeisen, penalizate pentru expunerea pe Est

02.04.2009, 16:20 15

Agentia americana de evaluare financiara Moody's a coborat ratingurile de soliditate financiara ale bancilor austriece Erste Group si Raiffeisen pana la "C-" cu perspectiva negativa, respectiv "D+", invocand riscurile legate de expunerea pe Europa Centrala si de Est. In acelasi timp, a confirmat calificativul Aa3 acordat Erste pentru datorii pe termen lung, dar cu perspectiva negativa.

Raiffeisen a fost insa retrogradata si la acest capitol de la Aa2 la A1, cu perspectiva stabila. Spre deosebire de Erste, Raiffeisen are o expunere importanta in Ucraina si Rusia, unde riscurile sunt mai mari, pietele respective nefiind in UE. Andreas Treichl, CEO al Erste, considera ca evaluarea Moody's este un semnal de analiza diferentiata a pietelor din regiune. Perspectiva negativa a ratingului de soliditate financiara al Erste se rasfrange si asupra BCR prin modificarea de la stabila la negativa a perspectivei ratingului "Baa1/Prime-2" pentru depozitele in moneda locala. Moody's precizeaza ca ratingurile BCR nu vor fi afectate de retrogradarea Erste, apreciind ca banca poate conta pe sprijinul grupului austriac la nevoie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO