Bănci și Asigurări

Erste vrea să răscumpere acţiuni preferenţiale şi obligaţiuni subordonate de 500 milioane euro

 Erste vrea să răscumpere acţiuni preferenţiale şi obligaţiuni subordonate de 500 milioane euro

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

17.02.2012, 15:18 719

Grupul austriac Erste, acţionarul majoritar al BCR, a început o ofertă de răscumpărare de acţiuni preferenţiale şi obligaţiuni subordonate în valoare totală de până la 500 milioane euro, pentru a se apropia de ţintele stabilite de autorităţile europene privind ratele de adecvare a capitalului.

"Facem asta pentru a trece de 9% şi pentru a avea rezerve comfortabile. Sunt mai multe măsuri. Nu este singura", a afirmat un purtător de cuvânt a băncii, citată de Reuters.

El s-a referit la noile reglementări introduse de Autoritatea Bancară Europeană, care a cerut marilor bănci să constituie până la jumătatea acestui an rezerve de capital de rang întâi echivalente cu 9% din valoarea activelor ponderate la risc.

Autoritatea Bancară Europeană a estimat că Erste are de acoperit un deficit de 743 milioane euro pentru a atinge această ţintă.

Oferta Erste se va derula până la 2 martie.

Erste intenţionează să anuleze ulterior, la o dată nespecificată, titlurile pe care le va prelua în cadrul ofertei, potrivit unui comunicat transmis vineri de Erste.

Managerii intermediari ai ofertei sunt JPMorgan Securities, Erste Group Bank, Credit Suisse Securities şi Goldman Sachs International. Lucid Issuer Services Limited are calitatea de agent de ofertă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24