Bănci și Asigurări

Euro a aşteptat rezultatul moţiunii la 4,28 lei

Autor: Liviu Chiru

27.10.2010, 23:25 15

Cotaţiile euro/leu au urcat pe piaţa valutară interbancară pepalierul de 4,28 lei pentru un euro ieri-dimineaţă, unde s-austabilizat, în aşteptarea votului Parlamentului asupra moţiunii decenzură împotriva Guvernului.

BNR a calculat ieri un curs de 4,2819 lei pentru un euro, cu0,75 bani peste nivelul precedent.

"Volumele tranzacţionate au fost mici. Jucătorii stau în generallong (mizând pe o depreciere a leului - n. red.) pentru că prima derisc este mică", a comentat un dealer. Dobânzile la plasamentele înlei au coborât ieri din nou spre 3% pe an, pe fondul abundenţei delichidităţi, tăind astfel din apetitul speculatorilor pentru aparia pe leu. Într-un scenariu favorabil, dealerii văd un potenţiallimitat de apreciere pentru leu, în timp ce alternativa - intrareaîntr-o perioadă de instabilitate politică - ar putea consemna ocreştere a euro la 4,5 lei. Rezultatul votului a venit dupăînchiderea pieţei locale.

Pe piaţa interbancară, euro a urcat ieri în primele ore detranzacţionare de la 4,2780 lei la 4,2835 lei, investitoriipoziţionându-se pentru a aştepta votul asupra moţiunii.

În plus, pe plan internaţional apetitul pentru activele riscantea scăzut, după ce au apărut temeri că Fed-ul (banca centrală aStatelor Unite ale Americii) va injecta "doar" câteva sute demiliarde de dolari pe piaţă printr-un nou program de achiziţii detitluri guvernamentale, faţă de peste o mie de miliarde, câtaşteptau pieţele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO