Bănci și Asigurări

Euro a castigat peste 5 bani de la inceputul lunii

17.06.2009, 18:44 15

Cursul leu/euro a continuat ieri sa urce pentru a patra sedinta de tranzactionare la rand, BNR calculand un curs de 4,2325 lei pentru un euro, in urcare cu peste 5 bani fata de nivelul de la inceputul lunii.

Pe piata valutara intrerbancara cotatiile au oscilat la 4,22/4,23 lei/euro, dupa ce luni inregistrasera o tendinta de crestere pe parcursul intregii sedinte de tranzactionare. Unii analisti se asteptau ca euro sa fi ajuns ieri chiar la 4,25 lei/euro, insa previziunile nu s-au confirmat.
Cursul a urcat cu aproape doi bani luni, dupa ce duminica presedintele Traian Basescu a lansat un avertisment in legatura cu intrarea Romaniei in recesiune. Euro nu a mai atins un nivel atat de ridicat in ultimele doua luni, in conditiile in care leul a cunoscut o perioada de intarire dupa anuntul privind aprobarea acordului de finantare externa de catre FMI.
Ulterior, cotatiile au fluctuat marunt, influentate considerabil de schimarile de sentiment la nivelul pietelor externe. Leul nu a resimtit decizia BNR de pe 6 mai privind reducerea dobanzii-cheie cu jumatate de punct, pana la 9,5%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO