Bănci și Asigurări

Euro rezistă încă o zi deasupra pragului de 4,40 lei

Euro rezistă încă o zi deasupra pragului de 4,40 lei

Autor: Razvan Voican

09.01.2013, 00:00 257

BNR a calculat ieri un curs de 4,4106 lei pentru un euro, în scădere cu aproape 1,2 bani faţă de ziua precedentă, însă cotaţiile de pe piaţa valutară interbancară au coborât mai jos în a doua parte a şedinţei de tranzacţionare.

Cursul leu/euro nu a mai fost atât de jos din primăvara anului trecut, leul recuperând teren rapid în ultima lună. Una dintre explicaţiile vehiculate pe piaţă o reprezintă revenirea străinilor pe piaţa titlurilor de stat în lei, lichidităţile necesare pentru plasamente fiind procurate în mare parte direct prin vânzări de valută.

Tendinţa s-ar putea consolida datorită randamentelor atractive oferite de titlurile în lei şi cu atât mai mult în măsura în care BNR chiar va transpune în practică semnalul de relaxare a condiţiilor de lichiditate dat în urma şedinţei de politică monetară de luni. În aceste condiţii, pragul de 4,40 lei/euro ar putea fi spart, mai ales că joi Ministerul Finanţelor are programată o licitaţie pentru obligaţiuni pe patru ani cu suma indicativă de 600 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO