Bănci și Asigurări

Euro urca in ciuda cresterii dobanzii la lei

05.11.2007, 19:25 15

Euro a urcat vineri cu 0,5 bani fata de joi, cursul calculat de BNR fiind de 3,3408 lei, in contextul in care analistii apreciaza ca aversiunea fata de risc a jucatorilor straini nu a fost domolita substantial de decizia bancii centrale de a majora dobanda de politica monetara cu 0,5 puncte procentuale.
Noul episod de turbulente de pe pietele financiare externe ajuta cel putin deocamdata la evitarea unui eventual puseu de apreciere speculativa a leului pe care l-ar fi putut provoca majorarea dobanzii la 7,5%. Oricum, dealerii se asteapta la o volatilitate intensa, cu directii dictate de evolutiile externe.
Pe piata valutara interbancara cotatiile au urcat pana la 3,3477 lei pentru un euro. Din septembrie pana in prezent, cursul calculat de BNR s-a miscat intre un minim de 3,26 lei pentru un euro si un maxim de 3,40 lei pentru un euro. Cu toate corectiile, leul conserva o apreciere in termeni nominali de peste 5% fata de anul trecut.
In acelasi timp, dolarul american a continuat sa oscileze, cursul calculat de BNR fiind de 2,3078 lei, in crestere usoara fata de nivelul de joi.
Euro a crescut vineri in raport cu toate monedele din regiune, de la zlotul polonez la lira turceasca, pe fondul retragerilor de capital care au afectat si bursele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO