Bănci și Asigurări

Eurobank vede euro la 4,35 lei la sfârşitul lui 2011

Autor: Razvan Voican

22.12.2010, 23:55 18

Leul va avea anul viitor o performanţă mai slabă în raport cueuro faţă de alte monede din regiune, din cauză că revenireaeconomiei va fi fragilă, o întărire a politicii monetare esteimprobabilă, iar tensiunile politice şi îngrijorările legate deconsolidarea fiscală vor ţine capul de afiş în lunile următoare,consideră analiştii grupului elen Eurobank, care controleazăBancpost.

Astfel, prognoza lor de curs pentru finalul lui 2011 este de4,35 lei pentru un euro, ceea ce ar însemna o creştere a euro cu1,4% faţă de un nivel de 4,29 lei/euro estimat pentru sfârşitul lui2010. "Îndeplinirea angajamentelor faţă de FMI este crucială pentruperspectiva leului pe termen scurt pentru că pieţele monitorizeazăcu atenţie ceea ce se întâmplă pe acest front. Dan Bucşa, şefuldepartamentului research al Bancpost, scrie în raportul Eurobank căprognoza de creştere a economiei cu 1,5% în 2011 este preaoptimistă, iar încasările bugetare vor fi sub program cel puţin însemestrul I.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO