Bănci și Asigurări

EximBank a crescut creditarea cu 14% în S1, până la 1,26 mld. lei

Traian Halalai, preşedintele EximBank

Segmentul corporate începe să vadă în EximBank un finanţator viabil, nu numai un girant pentru creditele contractate de la alte bănci comerciale. Avem capacitatea de a juca de la egal la egal cu celelalte bănci din sistem la nivelul finanţărilor în lei.

Traian Halalai, preşedintele EximBank Segmentul corporate începe să vadă în EximBank un finanţator viabil, nu numai un girant pentru creditele contractate de la alte bănci comerciale. Avem capacitatea de a juca de la egal la egal cu celelalte bănci din sistem la nivelul finanţărilor în lei.

Autor: Razvan Voican

15.07.2013, 19:54 12

Volumul creditelor acordate în nume propriu de banca de stat EximBank a urcat în prima jumătatea a anului cu 14% faţă de decembrie 2012, ajungând la 1,26 mld. lei, în timp ce portofoliul de garanţii oferite de asemenea în nume propriu s-a majorat cu 57%, depăşind 400 mil. lei.

În total, expunerea băncii în nume şi pe cont propriu a crescut cu 22% în semestrul I, până la 1,67 miliarde de lei.

„Activitatea de creditare s-a accelerat în primele şase luni, segmentul corporate începând să vadă în EximBank un finanţator viabil, nu numai un girant pentru creditele contractate de la alte bănci comerciale. Avem capacitatea de a juca de la egal la egal cu celelalte bănci din sistem la nivelul finanţărilor în lei şi avem un nivel competitiv de costuri“, spune Traian Halalai, preşedintele băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO