Bănci și Asigurări

Finanţele au împrumutat 500 de milioane de lei pe un an la o dobândă de 6,3%

Autor: Monica Juganaru

04.12.2012, 00:00 80

Ministerul Finanţelor a împrumutat luni 500 milioane lei prin certificate cu scadenţa la un an, exact cât şi-a propus, la un randament mediu de 6,29%, în creştere faţă de cel plătit la operaţiunea precedentă pentru astfel de titluri, de 6,13%. Instituţiile de credit au depus oferte în sumă de un miliard de lei.

Trezoreria intenţionează să atragă în luna decembrie 3,1 miliarde lei prin vânzarea de titluri de stat pe piaţa internă, uşor sub suma împrumutată în luna noiembrie, de 3,5 miliarde lei, însă mai mult cu 1,3 miliarde lei compartiv cu titlurile care ajung la scadenţă.

Următoarea operaţiune este programată pentru joi 6 decembrie, când Finanţele vor scoate la vânzare obligaţiuni pe 15 ani, de 100 milioane lei. Ministerul Finanţelor a împrumutat în total în acest an 50,6 miliarde lei din piaţa locală. La această sumă se adaugă emisiuni în valută de 3 miliarde de euro şi 2,25 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO